Over

SONY DSC

Op deze blog vind je verslagen & foto’s terug van de concerten die het Gentse Muziekcentrum Kinky Star organiseert en organiseerde in de voorbije jaren. Het merendeel van de oudere artikels groot en klein maakte aanvankelijk onderdeel uit van ‘Gentblogt’, dé webstek voor cultuurminded Gent. Tot de jammerlijke zwanezang van de uitstekende stadsblog op 15 februari 2015.

Motivatie voor dit alles? De liefde voor muziek, de tegenstroom in het bijzonder. Ver weg van de platgetreden paden. Daar gebeuren doorgaans de interessantste zaken. Daarnaast is de club aan de Vlasmarkt een aangename plek die ondergetekende al 20 jaar lang een (zeer) warm hart toedraagt.

In de voorbije 2 decennia bood Kinky Star aan een eindeloze reeks artiesten en bands een podium. En de muziekliefhebber gratis toegang tot al dat fijns. Waarvoor hulde. De rol die de onvermoeibare ‘président-fondateur’ Luc – ‘Wagonman’ – Waegeman hierin speelde kan onmogelijk overschat worden. Waarvoor eveneens hulde.

Aangezien er enkel artikels gepleegd worden wanneer voldoende tijd en overschot aan goesting, is deze blog per definitie sterk onvolledig. Alle KS – concerten bijwonen en voorzien van een verslag, liefst vergezeld van een paar goeie foto’s, zou zowat een fulltime dagtaak inhouden. Vandaar.

Deze blog op wordpress.com vervangt de voorgaande blog die tussen februari 2013 en september 2014 werd onderhouden op webs.com.

Omdat er ook muzikaal leven is buiten de veilige muren van de kleinste club van de Vlasmarkt, wordt op deze blog ook een pagina voorzien waar concerten aan bod komen die zich in andere Gentse établissementen afspeelden. Op de ONgehoord!-pagina komen de Gentse releases aan bod, al dan niet op het Kinky Star label.

Sinds het najaar van 2016 wordt het merendeel van de schrijfsels en foto’s gedeeld met ‘Luminous Dash’, onafhankelijk Belgisch webzine ter promotie van fijne muziekjes en dito bands. (www.luminousdahsh.com)

Enjoy!

Wouter – Gent, oktober 2017.

meeeeee    

If you don’t like Mötörhead, you’ve lived your life incorrectly…

SONY DSC

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s